tirsdag 1. januar 2013

Hvem er det som tramper på min terrasse?

Flere ganger den siste uken har jeg kommet ut til ribbet fuglejuletre. Riktignok har det vært mange små og litt større gjester med vinger på besøk den siste tiden, men jeg tror ikke det er de som klarer å renspise treet for meiseboller på en natt. En morgen var det tydelige spor etter det jeg antar er den sultne synderen;Men hvem som har laget sporene, se det har vi ikke blitt enige om enda. Både rev og grevling er tidligere observert i hagen, men disse sporene ser ikke ut som de sporene vi finner når vi googler. Det kan se ut som hundespor, men hvilken hund er ute om natten og spiser fuglefrø?  Kan det ha vært rådyr eller skjære som har revet maten av treet og forsynt seg - også har det kommet en hund forbi og snust litt etterpå? Det skorter ikke på teorier.

Har du lyst å mene noe om hvilket dyr som har vært på besøk er du hjertelig velkommen til det i kommentarfeltet.
3 kommentarer:

 1. Jeg er nok ingen dyreekspert, men hjort eller rådyrspor er der i alle fall! Størrelsen på sporene er en viktig indikator, så det er vanskelig å spå utifra bilder! Kanskje du skulle sette opp et webcamera? Det kunne sikkert blitt interessant å se :)
  Godt nytt år forresten!

  SvarSlett
 2. Eg syns det ser meir ut som hund enn rev, men det er ofte vanskelig å seie. Eg har fått tips om at revar ofte går rett fram mens hundar virrar fram og og tilbake veldig mykje, kanskje du kan kikke på spora som går til/fra hagen og sjå om du får noko ut av det? Spennande med dyrespor er det uansett.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Ja rådyr har vi mye av utenfor nå, deres spor er overalt. Webkamera eller viltkamera hadde vært fantastisk. Jeg kunne desverre ikke se hvor sporene kom inn/gikk ut av hagen, til det hadde snøen smeltet for mye.

  Takk for innspill og godt nytt år til dere også!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!