lørdag 30. mars 2013

Påskehareboller



Vi har kommet hjem fra Kristiansand og nyter deilig hjemmepåske i et stille nabolag. Forleden dag bakte vi boller med påskevri.
 
Serveres med smør, pålegg eller rett i hånda naturell. Kan også puttes i sekken og spises på tur.
 
Uglemammas bolleoppskrift
 
1 kg hvetemel
5 dl helmelk
1 pakke fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
150 gram sukker
1/2 ts salt
2 egg
170 gram smør
1/2 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en stor bakebolle.Smelt smøret og tilsett melken. Varm til blandingen når ca 35 grader og tilsett eventuell fersk gjær. Hell det våte i det tørre og elt godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig. Forhev deigen i 1 time, trill ut eggeformede boller i ønsket størrelse (jeg får rundt 30 stykker) og la de heve 30 minutter til. Pensle med egg eller melk og klipp hakk til ører rett før du setter dem i ovnen. Det aller beste resultatet fikk jeg da jeg klippet ørene tre-fire minutter inn i steketiden uten å ta de ut av ovnen, men det krever litt fingerferdigheter og ikke minst forsiktighet! Stek midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter eller til de er lysebrune. Avkjøles på rist.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!