søndag 7. april 2013

Fuglemating når sola varmerDe hjemmelagde meisebollene er utrolig populære blant småfuglene. Etter at vi gikk over fra å kun mate med solsikkefrø og nøtter til både hirse, kokos, sesamfrø og andre kornsorter har antallet arter utenfor vinduet også økt.

I år er første året vi skal gjøre alvor av planene om å sommermate småfuglene. Når jorda tillater det skal vi flytte foringsstasjonen litt unna, og sette opp noen nye beholdere til frø og annet snadder.

En av utfordringene med å mate fuglene når det ikke lenger er minusgrader erfarte vi allerede i påsken. Når sola står på midt på dagen, smelter meisebollene og faller i bakken. Veldig dumt for de små som føler seg tryggere i trærne, og for de som slett ikke spiser fra bakken. Ferdigkjøpte meiseboller vil fuglene ikke ha, men de ga meg ideen til å fjerne det grønne plastnettet rundt og putte hjemmelagde meiseboller inni i stedet. Snor i toppen og vips så henger meisebollene oppe selv om sola skinner.Jeg lager meiseboller av Flott matfett, undulatfrøblanding, hakkede nøtter, hele korn, kokos og eventuelt andre godsaker jeg finner i kjøkkenskuffen. Meisebollene over har jeg laget i muffinsformer av silikon.

En annen type dryppfri meisebolle lagde jeg av noen telysestaker fra IKEA. Vi hadde 10-15 stykker igjen etter en fest og de passet strålende til meiseboller. Det var det mange besøkende som syntes også;

1 kommentar:

  1. Så fine fuglebilder du har. Takk for koselig kommentar hos meg. God søndag kveld. Anne Kari

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!