fredag 12. april 2013

Turmat: Appelsinkake på bål


Vi går inn i sesongens siste helg hvor det er lov å tenne opp bål i skog og mark. Fra 15.april til 15.september er det generelt bålforbud i Norge. Benytt siste sjansen før høsten til å lage en bålkake! Denne appelsinkaken gjør seg selv på bålet mens dere griller pølser og leker litt. Fordi appelsinskallet gir smak til kakerøren blir resultatet en frisk og god dessert. Husk skje!

Forberedelser før du går;
Skjær appelsiner i to og fjern fruktkjøttet til du har så mange skåler du trenger.
Lag sjokoladekakerøre og ha på en (tett) boks.
Pakk ned aluminiumsfolie.

Når du kommer frem;
Tenn opp bålet.
Fordel kakerøre i hver sin skål. Husk at den hever så du trenger ikke fylle helt opp.
Riv av et kvadratisk stykke aluminiumsfolie, plasser appelsinskålen med fyll i midten og dra hjørnene oppover og fest de sammen. Tett sidene slik at pakken blir så lufttett som mulig.
Plasser kakepakkene i kanten av bålet der det er glør og ikke flammer.
Grill pølser og slapp av.

Desserten er klar!

Det gjør ingenting om skallet blir svidd, det setter ikke smak på kaken. Blir den ikke helt gjennomstekt spiller det heller ingen rolle - da kaller du det bare appelsinfondant.

Husk å slukke bålet helt før dere forlater leirplassen. Bruk snø, is eller medbragt vann.

4 kommentarer:

  1. God ide, kake på bål! Og det gjør jo ingen ting om slike kaker ikke er gjennomstekt - nesten bare bra. :-)

    SvarSlett
  2. Oi, så lurt! Det må me prøve ved neste anledning.

    SvarSlett
  3. Ååå så godt det så ut da, den er lagret.
    God helg fra Marit.

    SvarSlett
  4. Jeg hører gjerne deres erfaringer om dere prøver dere på det samme. Lenk gjerne til eventuelle blogginnlegg. Lykke til!

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!