søndag 30. mars 2014

DIY - påskeegg av ullkulerUllkuler og godteri må jo være en uslåelig kombinasjon. Jeg har sett lignende egg som dette flere plasser og har ønsket meg ett siden jeg forelsket meg i ullkuler. Å lage et er ganske enkelt, men litt tidkrevende. Sørg for at du har nok lim, nok tålmodighet og mange ullkuler. Egget kan lages med både små og store kuler, men jeg synes det er penest med de små. De er også enklest å få limt tett i tett slik at det blir unødvendig å male egget først. Fyll det med godteri eller la det bli påskepynt. 

Du trenger
Påskeegg - enten fra Panduro som mitt, eller et vanlig påskeegg i papp. 
Ullkuler (jeg kjøpte mine på etsy og på Søstrene Grene og brukte rundt 400 med diameter på 1 cm) 
Limpistol 

Du kan gjerne male egget før du begynner, men jeg synes ikke det er nødvendig med denne typen egg. For variasjon kan du lage egget i bare blåtoner, påskefarger eller andre fargekombinasjoner du liker. Jeg droppet de hvite kulene men det er fordi jeg trengte dem til noe annet. 

Slik gjør du
1) Begynn å lime kuler langs kanten på den nederste delen. Når det nærmer seg slutten på runden justerer du mellomrom og størrelse på kulene slik at det blir en hel sirkel og ikke noe mellomrom. 
2) Neste rad plasserer du første kule i mellomrommet mellom de to over. Hold kulen fast noen sekunder slik at de forblir tett i tett og ikke sklir fra hverandre. Fortsett som over. 
3) Lim ferdig hele den nederste delen og sørg for at nederste rad er rett slik at egget står støtt på bordet.
4) På den øverste delen starter du også langs nederste kant. Hold gjerne egget sammen slik at du ser at kulene fra under- og overdelen kommer tett i tett. 
5) Fortsett til du bare har en liten sirkel igjen på toppen. Da må du bryte rundemønsteret og planlegge litt for å få et pent resultat. Prøv deg frem og bruk mye lim. 

Generelt tips: Det er bedre at kulene står litt for tett enn at det blir mellomrom mellom dem. Bruk makt, list og mye lim. 
1 kommentar:

  1. Så utrolig dekorativt! Takk for den fine ideen! :)
    Fortsatt god søndag! :)
    PS! Ekornene i et av innleggene over var kjempesøte!

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!