torsdag 6. september 2012

Det fineste i septemberhagen

En av mine favoritthageblogger, Moseplassen, utfordrer alle til å sende inn bilde av det fineste i sin høsthage. Jeg tok meg en runde, og kan slå fast at det ikke er jeg som har æren for vinneren i min hage. Den er størst, den er gulest og den er sådd, ompottet og kjærlig vannet gjennom hele sesongen av en lyslugg på sju år.

Da jeg var en sjuårig lyslugg var det tanten min som tok meg med rundt i sin hage. Som fortalte meg hva blomstene het, gav meg mitt eget bed, mine egne hageredskaper og sådde både reddiker og fremtidig hageglede sammen med meg. Jeg forsøker å gi den gaven videre til mine barn. De får være med, de får vite, de får kjenne på og smake. Og de får dyrke sitt eget. Min gutt er så stolt av solsikken sin at han nesten henter inn fremmede fra gata for å vise den frem. Snart skal han få lære seg å sanke egne frø; Spare noen til neste års solsikker, riste noen i panna for å spise selv og gi resten til fuglene i vinter.


12 kommentarer:

 1. Så fint at en kan få spre hagegleden videre slik, både til små lyslugger og oss her i blogglandia :)

  Hyggelig at du er med på konkurranse!

  SvarSlett
 2. Så flink du er å innvie dine barn i kunsten å dyrke frem planter og grønnsaker selv!
  Nydelig solsikke ble det jammen også!
  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Flott solsikke! Og kjempekoselig at det er gutten din som har dyrket den frem:).

  SvarSlett
 4. Kjempeflott ja. Og jeg (på 31) er litt misunnelig, for jeg har prøvd meg på solsikker i 2 år nå, men jeg _får_de_bare_ikke_til.. Kanskje det er Sindre her som skal få lov til å stå for stellet av neste års solsikker.. Kjøpte flere sorter her i overmot - både vanlige gule, og litt mer spennende røde.

  SvarSlett
 5. Takk dere!

  Elisabeth; jeg har heller aldri fått til de jeg har sådd selv på friland. Potter går greiere. Jeg har muligens også slurvet litt med forkultiveringen. Nå vet jeg jo uansett hvem som er solsikkedyrkeren i familien, og kan sette vekk oppgaven. :D

  SvarSlett
 6. Å ja høst og solsikker hører sammen , det er en blomst en får lyst til å smile til.
  Marit.

  SvarSlett
 7. Den solsikka var virkelig fin.....for ein flink gut du har!!!!
  Lykke til.

  SvarSlett
 8. Det er så koselig å ha med ungene i hagen. Min sønn som er 15 nå er virkelig blitt litt av en gartner etterhvert. Solsikker savner jeg i år, det ble ingenting av dem. De er så optimistiske og glade. Lykke til med gledesprederen din på Moseplassen!

  SvarSlett
 9. Solsikker hører høsten til!
  Koselig bidrag! :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 10. Visst är det underbart att kunna ha med sig barnen i trädgården. Har både med mig mina egna och ibland också grannarnas till min glädje. Solrosor är så vackra. Önskar dig en fin söndag/Gela

  SvarSlett
 11. Denne deltageren syntes jeg var spesielt sjarmerende med sin historie. Lysluggen har fått en stemme fra meg :)

  SvarSlett
 12. Utrolig hyggelig å både komme til finalen og få stemmer. Om det blir løk på oss tenker jeg at storebror skal få bestemme over sin del av dem.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!