tirsdag 13. mai 2014

Humlestafetten 2014

Vi har over 30 ulike humlearter i Norge, men antallet humler blir mindre og mindre. Humlene er utrolig viktige små arbeidere i hagen, særlig når det kommer til pollinering. Uten humla får vi mye mindre frukt, bær og grønnsaker - og det vil vi jo ikke!

Jeg sprøyter ikke hagen min, og blir glad for hver eneste humle jeg ser. Vi har bestemt oss for at kløver hører til i plenen, og det er humla strålende fornøyd med. Revebjellene er heller ikke ugress hos oss. De får så seg selv fra år til år og humla koser seg inne i klokkene. Heldigvis får vi også hjelp av skogen ved siden av hagen, der jeg ser at humla er veldig glad i blåbærlyng og blomster.  Det har ført til at vi både har hatt humlebol under terrassen og ved komposthaugen. De er hjertelig velkomne alle steder i hagen, for i motsetning til veps er humla en koselig nabo å ha. Moseplassen har laget en fin oversikt over humlevennlige planter og hvordan vi kan hjelpe humla, og jeg oppfordrer alle som har hage og veranda til å minst plante ut tre av disse. Særlig er de som blomstrer tidlig på våren viktig, sånn at humla finner nok pollen når den våkner og skal ut å lage bol.


Humla elsker honningknoppurt

Jeg har blitt utfordret av Therese til å skrive om humla i årets humlestafett. Jeg sender utfordringen videre til Kari, Elisabeth og Lillian.


Småhjerter er også populært. 

6 kommentarer:

 1. Jeay! :-D Humlestafett! Jeg kommer med innlegg. Det går litt tregt med meg for tiden. Men det kommer helt sikkert. Takk skal du ha for utfordringen :-).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hilsen Kari (englerisneen). Jeg sliter litt med måten jeg svarer på bloggen din, ser det ut til ;-).

   Slett
 2. Jeg tok utfordringen, jeg! Veldig koselig å skrive om humler. De fortjener litt oppmerksomhet. :-) Takk for utfordringen, her er bloggen

  http://flaggermusvinger.blogg.no/1400173250_humler.html

  :)

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Så har jeg omsider fått overskudd til å gå runden og virkelig lese alle de herlige bidragene som har kommet inn til stafetten denne siste uken. Så glad for at du tok utfordringen og er med, og for at du sendte den videre. Takk!

  Ønsker deg en summende sommer :)

  SvarSlett
 4. Takk igjen for utfordringene. Da har jeg kommet igang og har skrevet humleinnlegg. Det blir flere i sommer :-). Første innlegget ligger her: http://englerisneen.com/2014/05/vi-summler-oss-inn-i-humlestafetten/

  Hilsen Kari

  SvarSlett
 5. Så absolutt lurt å oppfordre til minst tre humlevennlige blomster. Bra innlegg :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!