mandag 3. desember 2012

Årets første islykter


Gradestokken har krøpet under minus ti, og jeg har funnet frem islyktformene som jeg kjøpte i fjor, men ikke fikk brukt fordi det aldri ble kaldt nok. Årets første islykter prydes av rognebær og ville epler som minstemor og jeg plukket i høst. Noen av bærene ble til rognebærkranser og de som ble igjen har ventet på frosten i fryseren. Eplene visste jeg ikke hvordan jeg best skulle oppbevare, så jeg helgarderte. Noen har ligget i noen få plussgrader i uteboden, mens noen har fått plass i fryseren. Begge steder ser de ut til å ha klart seg bra.

Det ser ut som kuldegradene skal holde seg noen dager til, og det er bra for både ungene og jeg har mange ideer til hva som kan puttes i en islykt.
Har du ikke former kan du også lage islykter ved å sette en liten bøtte/bolle i en stor. En stor brusflaske tapet fast over en vaskebøtte blir også store, fine lykter. Trikset er tålmodighet. Du må klare å vente til du er sikker på at alt vannet har frosset, og vente til den ferdige lykten slipper formen uten bruk av metoder og redskaper som ender opp med å ødelegge hele kunstverket.

Har du laget noen fine islykter? Legg gjerne igjen link i kommentarfeltet.
Husk også å legge igjen en kommentar på jubileumsblogginnlegget mitt, og vær med i trekningen av gaver fra butikken min på Epla.

3 kommentarer:

 1. Flotte lykter, VAKKERT

  Klem Tove Kristin

  SvarSlett
 2. Så mange fine lykter du har laget, jeg har fått litt dilla.
  Marit.

  SvarSlett
 3. Kjempe nydelige lykter du har laga.
  MarJE.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!