søndag 15. mai 2016

Kandiserte blomster og bokanbefaling


I dag har vi laget skikkelig vårlig kakepynt av blomster vi fant i skogen. Inspirert av den fantastiske boka Bakeland av Marit Hovland har vi kandisert både forglemmegei, fioler og gauksyre. Sistnevnte er vår egen ide.

Å kandisere blomster ser både vanskelig og tidkrevende ut, tenkte jeg da jeg leste boka. Etter å ha prøvd kan jeg slå fast at det helt riktig er tidkrevende - men ikke særlig vanskelig. Det er litt pirkete men etter fem seks blomster går det bare bedre og bedre. Plutselig har du nok til en hel kake. Jeg fikk mange gode tips i boka, og fant ut flere teknikker selv underveis.
Hva vi skal bruke pynten på har vi ikke helt bestemt oss for. Den passer jo fint både til is og på kake 17.mai. I barndåp, bryllup og konfirmasjon er den jo nærmest perfekt. I første omgang skal jeg oppbevare blomstene i lufttette beholdere -der skal de visstnok klare seg i månedsvis.


Det står ikke bare om kandiserte blomster i Bakeland-boka. Her er det oppskrifter inspirert av naturen og lagt opp etter årstidene. Forfatteren er også grafisk designer, og det vises. Bildene og designen er nydelig. Marit Hovland kan også følges på Instagram under @borrowmyeyes. Det var der jeg ble oppmerksom på mesterverkene og kreativiteten hennes (klikker du på bildene blir  de større); 4 kommentarer:

 1. Så flott kakepynt du har laget, og så flott bok! Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 2. Dette ser spennande ut,
  flott med sjølvlaga kakepynt.
  Kan vel kalle den kortreist ?

  God 17 mai frå Anne-Mari

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!