onsdag 6. juli 2016

Toppturer i Hemsedal

Fjellblomster og regnbue på vei til Harahødn
     
I helgen var vi i Hemsedal. Hovedmålet med turen var elvesnorkling - noe vi av naturlige grunner ikke har noen bilder av. Å suse nedover strømmen i elven med våtdrakt og snorkel var både spennende, skummelt og gøy.

To toppturer fikk vi også tid til. Lørdag hadde vi både sol, tåke, regn og hagl på vei til Veslehødn. Turen startet med en fantastisk utsikt etter å ha kjørt en grusvei oppover til over tregrensa. Etter en bratt oppstigning fra parkeringsplassen var resten av turen egentlig mye i flatt terreng med kjempefin natur. For å komme opp til toppen var det enda en liten stigning, og på vei tilbake gikk vi på andre siden av vannet. 

Tåka kommer på vei mot Veslehødn


Fine mønster på stein


Her pleier det nok å være bedre utsikt enn den vi fikk

Søndag morgen gikk turen opp til Harahødn. Da gikk vi i helt annerledes og mer steinete og ensformig terreng. I det vi kom opp til eggen ble det litt skummelt å gå langs den til toppen, men den fantastiske utsikten alle veier gjorde alt verdt det. 

Konklusjonen vår er at Hemsedal slett ikke bare er en vinterdestinasjon. Vi vil tilbake og gå flere toppturer! På turistkontoret (og på denne nettsiden) finnes det en brosjyre med 20 toppturer, gradert fra de aller enkleste som passer for barn til de mer krevende. 


Fjellblomster på vei opp mot Harahødn


På toppen av Harahødn


Eggen på Harahødn 


Inn i tåka 


Også kom sola. Vannet på vei mot Veslehødn. 

1 kommentar:

 1. For nokre spennande bilde, både av trolsk skodde,
  og nydelege blomster.
  Neste veke skal me køyre gjennom Hemsedal, men det blir nok
  ikkje tid til fjellturar.
  Kanskje ein annan gong.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!