mandag 22. august 2016

Pinnsvin på besøk


Se hvem som har bodd hos oss de siste ukene! To små pinnsvin trengte et beredskapshjem der de kunne bli store og tunge før høsten. Hos oss har de fått vært mest mulig i fred, spist så mye kattemat de orker og hvilt seg inne i et stort kaninbur. Innimellom har det også vanket rå eggeplomme og brokkoli. Nam nam! Pinnsvin skal ikke ha melk og brød, slik det ble sagt tidligere. Det kan de få vondt i magen av.

Våre pinnsvin ble levert til pinnsvinhjelpen av noen som fant dem da de var enda mindre og trengte hjelp for å overleve. Det er også pinnsvinhjelpen som skal få dem tilbake og finne et trygt sted å sette dem ut i naturen igjen. Hos oss kan de dessverre ikke bo, siden vi også har gevling i nærheten. Hvis du finner et sykt pinnsvin eller har spørsmål om friske pinnsvin er det pinnsvinhjelpen du skal kontakte. Nummeret til kontoret nærmest deg finner du på nett. Hvis du vil lese mer om pinnsvinets atferd anbefaler jeg boka av Pat Morris - til tross for villedende forside og gammeldags info om hvilken mat som er grei å gi.

Vi har blitt glade i disse to piggete kranglete kråkebollene, men det er også veldig fint å tenke på at de snart skal være fri og ute i naturen igjen. Det er der pinnsvin hører hjemme!


5 kommentarer:

 1. Det må ha vore ein koseleg sommarjobb.
  Dei er så søte.

  SvarSlett
 2. Så koselig! Pinnsvin er gode medarbeidere i hagen :)

  SvarSlett
 3. Pinnsvin er koselige dyr, dessverre lenge siden det har vært noen på besøk i hagen her,
  ha en fortsatt fin kveld, hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Det må ha vært en fin sommerjobb, det er flott at det finnes mange som vil ta vare på disse herlige dyrene!

  SvarSlett
 5. Så fine! Skjelden jeg ser pinnsvin så veldig koselig å se "dine". Takk.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!