søndag 26. august 2012

Gjenbruksoppbevaring

Barna leker ikke med plastdyrene sine lenger, og jeg har lenge hatt dem stående fremme på hobbyrommet for å få ideer til hva de kan få lov å brukes til nå. De er jo så fine! Oppbevaring er en ting vi aldri får for mye av, og tomatpureglass har en fin form og et nøytralt lokk. Ved hjelp av plastdyrene blir de dekorative også. Slik;
 
Du trenger et glass i ønsket størrelse, et passende plastdyr, et borr og en skru som passer dyret du skal skru fast og noe å skru med.

Skru skruen ned i lokket for å lage hull i det. Skru den ut igjen etterpå.

Borr et hull i bunnen av plastdyret med et borr som er tynnere enn skruen.

Monter plasdyr og lokk sammen ved å skru skruen inn fra undersiden, først gjennom lokket også gjennom plastdyret. Lokket kan også males eller trekkes med stoff før du fester på plastdyret.  

Fjern papiret fra glasset ved hjelp av zalo eller neglelakkfjerner. Dersom dyret sitter litt løst kan du feste det med litt lim i tillegg til skruen. Dekorer glasset med egne merkelapper, garn, papir eller la det være gjennomsiktig og la innholdet tale for seg selv.

La ungenes plastdyr få et lengre liv! Lag serier med skogsdyr, afrikanske dyr og insekter. Perfekt oppbevaring til barnerom, kjøkken eller hobbyrom. Minstemor er strålende fornøyd med sine egne oppbevaringsglass pyntet med favorittdyrene sine.

7 kommentarer:

 1. Dette var en kjempegod idè til etterfølgelse! Mange av lekedyrene ser veldig naturtro ut, og er absolutt for gode til å kastes når ungene er lei av dem!
  Jeg har kost meg med de mange bloggpostene dine. Du har en kjempefin blogg, variert og interessant :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fine ord. Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 3. Jeg elsker gjenbruk! Dette var en kjempefin ide´. Lykke til med din nye blogg. Jeg titter nok innom igjen. :) Hilsen Konstanse

  SvarSlett
 4. Takk for det Guro. Det kommer helt sikkert flere gjenbruksinnlegg etterhvert.

  SvarSlett
 5. Så artige glassene ble.En flott ide til et lenger og nytt liv for plastdyrene

  SvarSlett
 6. Takk Wenche! Dersom noen andre lager slike glass og blogger om det må dere gjerne legge inn link!

  SvarSlett
 7. Superflotte oppbevaringsglass! Og det ekornet var bare så skjønt! :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!