søndag 2. september 2012

Hagedager på Ramme Gård høsten 2012

Denne helgen var det tid for de årlige hagedagene på Ramme Gård i Vestby. Planteutsalget har fantastisk utvalg og fine priser. Jeg hadde ikke noe mer spesifikt på ønskelisten enn "fint bladverk" og "Frøstjerne(r)". Begge ønskene samt flere jeg ikke visste jeg hadde ble oppfylt.


Stemningen og omgivelsene på Ramme er verdt et besøk i seg selv. I år fikk jeg ikke tid til å ta meg en inspirasjonstur inn i Havlystparken, det gjorde imidlertid Anne fra Moseplassen som har bildedokumentert et av de nydelige bedene der.

Disse herlighetene fikk bli med meg hjem til hagen;

Heucherella "sweet tea" (hvite blomster/rødbrune blader/50 cm/juni-juli/uvisst voksested)
 Alunrot - Heuchera "frosted violet" (mørklilla blader/20-40 cm/ juni-juli/sol-halvskygge)
Alunrot - Heuchera "pretty perrine" (vite blomster/gulrødbrune blader/30 cm/juni-juli/uvisst voksested)
 Alunrot - Heuchera "marmalade" (gule blader/lysrosa blomster/25-40cm/juni-juli/halvskygge-skygge)

En ny type Dicentra - "burning hearts". Jeg har ikke klart å finne mye informasjon om denne, men håper den klarer seg i halvskygge -skygge slik som søstrene.

Forglemmegeisøster - brunnera macrophylla "jack frost" (blå/april-mai/skygge-halvskygge/40 cm)

Vingefrøstjerne eller Sifrøstjerne - thalictrum delavayi "hewitts double" (rosa/juli-aug/sol-halvskygge/150 cm)
Vingefrøstjerne eller Sifrøstjerne - thalictrum delavayi "dipterocarpum" (lilla/juli-aug/sol-halvskygge /150 cm)
Marmorruta - thalictrum honanense (rosa/juni-juli/ 30 cm/ uvisst voksested)

 
I tillegg;
- Skyggelilje - tricyrtis "adbane" (rødlilla/aug-okt/50 cm/sol-skygge)
- Rosa slingerstormhatt - Aconitum alboviolaceum (rosafiolett/200 cm/juli-august/uvisst voksested)
- Rodgersia pod "rotlaub" - (halvskygge - fuktig jord)
- Trepion - Peonia "rockii" syn suffruticosa (ukjent farge)

Jeg har gjort et kjapt googlesøk for å finne mer informasjon om plantene. Ikke alle var like lett å finne noe om. Dersom noen kan hjelpe meg med utfyllende opplysninger, norske navn eller annen informasjon om plantene jeg har kjøpt blir jeg veldig glad.

Nettene har begynt å bli kaldere, og det hastet med å få plantene i jorda. Siden noen av dem skal i et bed som enda ikke er laget enda, og andre må funderes litt på, spadde jeg opp et lite ventebed hvor noen av dem kan få tilbringe vinteren.

3 kommentarer:

 1. Så fine planter du fikk fanget :)
  Det var kjempekoselig å møte deg! skulle gjerne ha satt meg ned med en kaffe, men som du vel så så var jeg litt huggern rett og slett, veldig mye å holde fokus på å å en gang. Men supert at du sa hei!

  "burning hearts" er flott. Jeg tenker at sol/halvskygge er tingen, og god drenering er sikkert smart. Den er ikke den mest vinterherdige dessverre, jeg mistet flere i vinter av disse hybridene, trolig for dårlig drenering i bedet den sto i.

  SvarSlett
 2. Veldig hyggelig å treffe deg også Anne. Den kaffen tar vi en annen gang, uten så mye folk og bråk rundt oss! Takk for tips om burning heart. Den skal herved flyttes til et sted med bedre drenering. Før vinteren setter inn!.

  SvarSlett
 3. Hm. Burning hearts (Identisk med Dicentra red fountain) har overlevd fint her hos meg. Jeg kjøpte den + en annen for to år siden. Burning hearts har blomstret i ett i hele sommer, mens den andre ser jeg knapt et lite flik av en grein med noen småblader på. Ingen blomster (husker ikke hva den typen heter). Jeg bor i h6, og den står i ene skråningen med vanlig jord og sol fra midt på dagen og ut. Fant ut at jeg skal prøve de i grusbedet her tidligere i sommer, etter å ha vært på foredrag med Gøril Fjellet.

  Flotte Heucheraer! Jeg fikk med meg Marmelade hjem her en gang tidligere, men den døde hos meg. Hvis de vokser seg store hos deg ønsker jeg meg gjerne en rotbit, så om du finner ut at jeg har noe du ønsker deg så hyl ut. :D

  Tror jeg kjøpte Jack Frost (I hvert fall en Brunnera - av Tommy Tønsberg) tidligere i sommer jeg også. :D "Flott bladverk" er gjerne noe man kommer langt med på shoppingtur synes jeg. Blomstene varer som regel alt for kort, så da er det så fint at det finnes blader som kan pynte opp litt sommeren igjennom!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!