Grunnen for å velge kindereggtre er flere. Først og fremst dreide det seg om plass. Jeg har kun plass til et tre i hagen. Siden jeg bare har plass til ett ville jeg sikre bestøving, og da er det greit med et par trær til like ved. I tillegg skal den ene (ukjente) greina blomstre senere enn de to andre, og fruktene skal bli moden til ulike tidspunkt.
Årets pallekarmhøst ble satt kraftig tilbake i juli, da jeg oppdaget at maur hadde okkupert hele den ene karmen og deler av den andre. Det forklarte ekstremt dårlig tilvekst på alt - og jeg måtte bytte alt av jord og plante på nytt. Tomatene overlevde, men har gitt begredelig lite frukt. I dag høstet jeg det siste som hang igjen etter at ungene har forsynt seg de siste ukene. De grønne håper jeg skal modne når de blir tatt inn - hvis ikke har jeg oppskrift på marmelade på grønne tomater som er god til kjøtt.
Jeg ser at noen av eplene har hakk og merker i seg, og lurer på om det kan ha vært fugler som har vært bortpå og smakt. Det går ikke langt inn i kjøttet og lar seg enkelt skjære vekk. Eplene er ikke sprøytet med noe og er 100% økologiske.
Et annet mysterium er at eplekjøttet er rødlig - noe jeg ikke ved googling ikke finner at stemmer for Discovery. Kanskje greina er feilmerket? Gode er de i allefall!
Så fine epler da!
SvarSlettDicovery kan ha rødt kjøtt ja, tror nok det er rett merket for eplet ser riktig ut utenpå også. Det varierer visst noe fra tre til tre hvor røde eplene blir inni.
Og gratulerer til lysluggen(e) med finaleplassen!
Takk for informasjonen Anne - og det var veldig, veldig morsomt å komme til finalen i min første bloggkonkurranse!
SvarSlett