onsdag 12. september 2012

Sesongåpning

I går satte jeg frem sesongens første måltid til småfuglene, og allerede jeg hatt flere besøkende. Først ute (tror jeg) var spettmeisen. Kjøttmeisen var rett bak. Gråtrosten og skjæra hopper også rundt her, men det har de egentlig gjort siden jeg tok inn foringsautomatene i mai, så de er ikke like spennende. Sant å si foretrekker jeg at akkurat disse to holder seg til det de finner på bakken. De har en stygg uvane med å skremme vekk alle andre gjester, eller ødelegge automatene for å ta med seg hele meiseballer hjem.

Småfuglene er enda ganske sky, og vanskelig å fotografere, men fra i fjor vet jeg at det bedrer seg utover vinteren. Etterhvert blir de fleste så vant til damen med kamera, at de knapt leer på en fjær når jeg kommer ut. Siden vi omtrent bor inne i skogen får vi besøk av mange ulike arter, i år tenkte jeg å forsøke å holde oversikt over hvor mange og hvilke ved hjelp av bloggen.

Fuglene har enda nok mat å ta av i skogen, men etterhvert som nettene blir kaldere og insektene færre setter de pris på at vi hjelper dem med å bygge opp energilageret slik at de klarer seg gjennom vinteren. Jeg synes det er greit å være tidlig ute både fordi det er koselig å ha småfugler rundt huset, og fordi jeg vil at ryktet skal spre seg slik at fuglene vet hvor de skal komme for å finne mat resten av vinteren. Det er hos oss og ikke hos naboen!


Velkommen til bords. Vi forbeholder oss retten til å snikfotografere gjester underveis i måltidet.
(Kjøttmeis)
2 kommentarer:

  1. Heldige fugler som har Margrethe som matmor!

    SvarSlett
  2. Og heldige meg som har hagen full av småfugler. :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!