mandag 2. desember 2013

Julemarked på folkemuseetI går startet vi adventstiden med en tur til Bygdøy og julemarked på folkemuseet. Der fikk vi gått rundt i gamle hus fra flere epoker og snakket om hvordan julen ble feiret før i tiden, hvordan de bodde og hva som ble spist. Det er vanskelig å se for seg hvordan man kunne ligge både to og tre og fire i en liten seng og hvordan flere familier delte et hus som i dag knapt er stort nok til en. Ungene fikk lage både det ene og det andre på juleverksted, vi spiste rykende ferske smultringer og gjorde både ett og to kupp i markedsbodene. Blant annet fant jeg flere nye lysestake-fluesopper i tre til samlingen min. Stor stas! Det er mye morsomt å se på, mange ting å lære og mye julestemning å plukke opp.

Markedet har åpent neste helg også, og de av dere som bor her i området anbefaler jeg en tur innom. Vi kom før det egentlig hadde åpnet og fikk en rolig start. Da vi dro hjem etter tre timer begynte det å bli tettere med folk og lengre køer.1 kommentar:

  1. Det så veldig koselig ut=) Vi pleier også å gjøre ting som gir julestemning i desember=) God advent til dere=) Vibeke

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!