tirsdag 10. mars 2015

Min blomst med gul X-faktorDa jeg ikke hadde hage, men måtte klare meg med noen få kvadrat med veranda i full sol, var det fint å ha litt trass i seg. Jeg ville ikke la meg begrense av verken størrelse eller temperatur. Jeg ville ikke nøye meg meg noen få blomsterkasser med begonia eller petunia slik naboene gjorde. Jeg ville ha en skikkelig hage på verandaen! Både tomater, gresskar og jordbær fikk jeg lirket på plass der ute. Alt trivdes og bar rikelig med frukt. Jeg plukket min egen salat, med egne sukkererter, reddik og krydderurter. Jeg overvintret ripsbusken min med stor varsomhet og omhu i den luneste kroken, under tak godt polstret med bobleplast og gamle håndklær. Naboene lo av meg. Det fineste på min hengende hage befant seg imidlertid i den store brede vinduskarmen inn til stua. Det eneste jeg fikk til å overleve der var mine flyttbare steinbed - sukkulenter plantet på små og store terrakottafat med minimalt med jord. Ikke bare overlevde de, de vokste og blomstret og gav meg lassevis med avleggere. Etterhvert ble de til flere og flere fat med ulike typer sukkulenter og steinbedsplanter. 

Da jeg fikk meg "skikkelig" hage på bakken, med større plass, kunne jeg egentlig anlagt et "skikkelig steinbed". Jeg liker imidlertid de flyttbare så godt at jeg bare har latt det bli med dem. De trives og blomstrer nesten like godt på bakken, og blomstrer etter tur gjennom hele sommeren. I fjor var det denne som blomstret aller vakrest og gnistrende. Den ble også veldig populær blant insektene. Min kandidat i klasse gul om å bli vinner i konkurransen om å ha det lille ekstra i klassen gul er derfor mine flyttbare steinbed, representert ved denne sukkulenten. Konkurransen kan du lese mer om hos Anne på Moseplassen . Hele det gule galleriet finner du her og om du ikke har egen blogg slik at du kan delta i konkurransen, anbefaler jeg en tur inn dit bare for å se på alle de flotte bidragene.16 kommentarer:

 1. Vackra bilder, av en fin växt. Lycka till!

  SvarSlett
 2. Bare viljen er det er ikke plass alltid noen hindring.
  Vakker liten blomst.
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig med deg i - og takk det samme!

   Slett
 3. Fine hyggelige, sommerlige bilder! Kjenner varmen fra sola :-). Ha en fin dag og lykke til!

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder! Masse lykke til!

  SvarSlett
 5. Fine bilde av den gule blomsten.

  SvarSlett
 6. Flyttbart steinbed! Nå ar jeg hørt det også... Jeg dyrket kruspersille og salat mellom prydplantene i verandakassa, og hadde bønner i espalier på veggen. Men dette overgår alt!
  Morsomt bilde med den flyvende gjesten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Man blir litt ekstra gal av å være hagegal med liten plass. :D

   Slett
 7. Nydelig blomst på sukkulenten din!
  Lykke til!

  SvarSlett
 8. Kult! Flyttbart steinbed da,) Artig. Lykke til med den nydelige sukkulentblomsten din:-)

  SvarSlett
 9. De har söta små blommor och jag gillar din bild med insekten på.
  Ha en fin och skön mitt i veckan, lycka till
  Kram Meta

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder!

  Lykke til!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!