søndag 9. november 2014

Bok: Postapokalypse nå!Denne håndboken i overlevelse ble åres farsdagspresang - sammen med en boks snurring til det humoristiske lageret med alvorlig undertone som befinner seg i uteboden. Vi syntes det passet fint å gi far i huset noen tips til hvordan han kan ta vare på familien sin om katastrofen rammer. Selv om verden ikke skulle gå under med det første gir denne boken mange tips og råd om hvordan man kan bruke og utnytte og ha nytte av naturen - enten det er for å gjenkjenne spiselige vekster (og insekter) eller lage såpe og flette kurver. En av de fine tingen ved boka er at forfatterne er norske, og at alle tipsene derfor er tilpasset norsk natur og norske forhold. Den er også skrevet med et snev av humor, slik at man ikke får konspirasjonsteori-følelse når man leser den. Den er skrevet av Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby.

Boken er delt inn i seksjoner om alt fra ulike typer katastrofer, pakkelister, hvordan man finner husly, hvordan man gjør opp ild og finner vann, hvilke verktøy man kan lage seg, hva man kan samle i naturen og bruke på ulikt vis, hvordan man kan gå på jakt, ta vare på hygiene og helse samt forskjellige former for bevaring av mat. Den har også et kapittel om selvforsvar.

Far i huset var fornøyd, mor i huset snikleser og ungene syntes også temaet var spennende for høytlesning. Kanskje et julegavetips for noen også?
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!