I dag har minstemor og jeg vært på utflukt til Oslo og ut med rutebåten til Lindøya i Oslofjorden. Der viste sopp og nyttevekstforeningen oss mange av de spiselige plantene som vokser ved stranda. På det øverste bildet er det en vi kjenner fra hagen, nemlig gressløk. Flere av de andre plantene var helt ukjente - eller så kjente vi dem men visste ikke at de kunne spises eller hvordan de kan tilberedes.
Sopp og nyttevekstforeninger finnes i mange fylker, og de arrangerer gratis turer både vår og høst. Absolutt å anbefale!
Alle bildene blir større om du dobbeltklikker på dem.
Mjødurt, karve og gåsemure
Knall gul vinterkarse som kan brukes både i salat, wok og supper.
Det finnes ikke lengre lind på Lindøya, men hele øya var full av blomstrende syriner og berberis i dag.
Over ser vi korsknapp, blomsten til dunkjempe, pastinakkblader, tangmelle, dunkjempe og strandkryp.
Vi hadde aldri vært på Lindøya før, men vi skal absolutt tilbake. Det føltes som om vi hadde reist langt både i tid og sted.
Hei! Så flotte bilder fra Lindøya! Ja, det finnes mye spiselig i naturen, som folk flest ikke kjenner til! Når jeg var liten plukket jeg karve for farmor, som hun brukte til surkål og hjemmelaget ost. Ett tidkrevende arbeid, som hun hverken hadde tid eller rygg til. Sommerminne for meg :) Ha en fin søndag!
SvarSlett