lørdag 21. mai 2016

DIY - lag ditt eget insektshotell
Inspirert av naturprogram på nett-TV i går kveld, bestemte vi oss for å lage våre egne insektshotell i dag. Vi brukte det vi fant i bod, hage, skog og garasje og hele familien ble satt i arbeid. Faktisk hjalp naboungene til også!

Det første du trenger til et hotell er en ramme. Den må tåle vær og vind, være stødig og helst ha en bakvegg. Du kan gjerne også dele rammen inn i ulike rom. Vi brukte en gammel fuglekasse som vi fjernet fronten på, en tom blikkboks og en bit av en furustamme. I tillegg snekret vi to kvadratiske rammer av en planke vi hadde i garasjen. Disse venter på bakvegg og ble ikke ferdige i dag.

Det neste du trenger er ulike naturmaterialer som forskjellige insekter trives med. Vi prøver oss frem og brukte hule gresstrå, pinner, mose, trollskjegg, kongler, bark, tørkede stengler fra lupiner, tørt gress og trestammer som vi borret hull i. Hullene borret vi i dimensjonen 2mm, 4 mm og 5,5 mm.
Blikkboksen ble fylt med pinner og fuglekassen ble fylt med litt av det meste. Furustammen fikk hull i ulike dimensjoner og et tak av leire. Rammene skal få romdelere, og bakvegg og fylles med ulike materialer.

Det er nok lurt å dekke rammer og fuglekasse med netting for å holde materialene på plass. Det hadde vi ikke liggende i dag så det gjør vi senere.

Jeg har lest litt ulike råd om hvor hotellet bør plasseres for å få gjester, og vi prøver oss litt frem med ulike steder rundt huset. Nå håper vi bare mange ulike insekter flytter inn, formerer seg og hjelper til i hagen!
4 kommentarer:

 1. Så flott insekthotell, og så morsomt det er å lage noe sammen med ungene! Håper det blir godt besøkt :)

  SvarSlett
 2. Takk! Vi krysser fingrene for det! ☉

  SvarSlett
 3. Så smart, og omtenksomt !
  Takk for fin kommentar om sætrelivet.

  Fin søndagskveld.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!