mandag 2. september 2013

Turmat: Ostesmørbrød på panne



Nå begynner det å bli godt med varm mat på skogsturene igjen og ostesmørbrød er kjempefin stormkjøkkenmat. De kan også tilpasses ut fra ganen til hvem som skal spise dem - bare ost og ketchup eller mer avanserte ting som peperoni, skinke, tacosaus, krydder, tomat, paprika, jalapenos og ulike typer ost.

Oppskrift på ostesmørbrød på panne

Du trenger
Tynne brødskiver
Smør
Ketchup
Ost

Smør i boks til pannen
En stekespade
Et lokk

Jeg minner igjen om at apetitten til både unger og voksne dobles når man er ute i skogen. Selv ser vi ut til å glemme dette igjen og igjen.

Smør skivene før du drar hjemmefra.
Tynne skiver gjør at osten smelter lettere og de blir også best og spøest i panna. 

Smelt godt med smør og fordel det jevnt utover. 

Legg skivene i panna. 


Legg på lokk for å bevare varmen inne i panna slik at osten smelter.

Pass på at de ikke svir seg. Skivene må vendes med jevne mellomrom.
Ha gjerne mer smør i panne underveis også.  

Maten er servert!
Varme, sprø smørbrød. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!