|
Fristende mat for småfuglene. |
På vinteren er det vanskelig for småfuglene å finne mat. Frosten gjør at de trenger mye energi for å overleve, og de ulike fugleartene har ulik favorittmat. Felles for de fleste er at de setter pris på fett i vintermånedene, men meisebollene som selges i butikken blir veldig harde når gradestokken kryper under minus fem. Tilbyr du hjemmelagde meiseboller til småfuglene får du nabolagets mest populære foringsplass. Mange av de nye artene i fjor vinter kom utelukkende for en bit av disse.
|
Jeg bruker matfett som base og tilsetter det jeg har tilgjengelig av frø, korn og nøtter.
Vil du bruke mandler, hasselnøtter og valnøtter er det best å hakke disse først. Kokosmasse er også populært. |
|
Muffinsformer og oppheng |
Smelt fettet og la det kjøle seg ned. Tilsett frø og nøtter til konsistensen blir tykk. Sett kjelen kjølig til fettet får satt seg litt. Fordel massen i muffinsformene og legg opphengstråden inne i hver meisebolle. Det beste er om du klarer å la tråden gå på tvers gjennom hele bollen. Da faller den ikke så lett ned når fuglene spiser seg gjennom den. Oppbevar meisebollene kjølig.
|
La fettet avkjøles før du tilsetter frø, korn og nøtter. |
|
Veggdrivhuset har fått jobben med å være fuglematlager i vinter. Jeg oppbevarer meisebollene i gamle kakebokser. |
|
I dag kom sesongens første stjertmeiser på besøk til oss og i fjor var flokker av disse fast
gjest i treet med meiseboller. |
|
Blåmeisene sloss om plassen. |
Perfekt!! Akkurat dette er en av oppgavene i aktivitetskalenderen vår. Jeg hadde funnet et bilde på en hjemmelaget meisebolle men ikke lett enda etter en oppskrift. Men, nå har jeg den. Og dette med lys i vannbad hadde jeg helt glemt. Det skal vi prøve. Kanskje man kan få til et bilde vi kan ramme inn. Jeg må prøve meg litt fram. Så gøy.
SvarSlettKristin
Midt i blinken! Tror jeg har det meste..trengte bare denne greie oppskriften for å komme igang med hjemmelagede meiseboller!
SvarSlett