onsdag 13. november 2013

London med barn (andre del)

Dinosaurskjelettet som møter deg når du kommer inn på naturhistorisk museum. 

Naturhistorisk museum var fantastisk for både de store og de små. Takket være googling og tips fra blant annet Flaggermusvinger møtte vi opp en halv time før museet åpnet og fikk oppleve dinosauravdelingen helt uten trengsel og kø. Det var skoleferie i London deler av oppholdet vårt, og det merket vi godt. 


Litt av et reir! Live size blåhval 

Fra utstillingen om kroppen vår. 

Hukommelsesavdelingen. 

Mamma er det knerten?

Princess Diana memorial park 

Da jeg var barn og matet ekorn i Hyde park fantes det ingen lekeplass der - det gjør det nå, og den er vel verdt et besøk. Vi hadde satt av to timer, men det var ikke nok i følge ungene.  Dette er en ekte storby-lekeplass, som har toaletter og høyt gjerde rundt med vakter som stopper deg dersom voksne uten barn vil inn og barn uten voksne vil ut. Stenger klokken 17 gjør den også, så da måtte vi gå videre enten vi ville eller ikke.


Lekeplass med musikkinstrumenter! 

Å ta toetasjes røde busser hører med. Det samme gjør å sitte på så lenge at man får de aller beste setene helt fremme. 

Storby med barn betyr mange stopp på kafeer. Vi foretrakk Starbucks for kakao og bolle og Pret a Manger for lunsj. De ligger uten unntak alltid nesten vegg i vegg så ser man en så er den andre ikke langt unna. 

Såpebobledemonstrasjon

Vi kunne ikke besøke London med barn uten å ta turen innom Hamleys. To ganger var vi innom denne fantastiske lekebutikken med sju etasjer. Første gang var fredag kveld i nevnte skoleferie. Det var ikke så fryktelig koselig, veldig bråkete og trangt men spennende nok for de små. Andre gang var mandag morgen rett etter at butikken hadde åpnet. Det var himmelen og jeg husket plutselig hvorfor jeg elsket dette stedet som barn. Med omtrent ingen andre i butikken fikk ungene prøve ut alle lekene som står fremme til dette formålet. Lillesøster fikk manikyr og glittertatovering og mange andre demonstrasjoner. 
Konklusjonen vår er at London så absolutt er en by for barn og at vi alle sammen gleder oss til neste gang vi skal dit på besøk.


Tower Bridge 

Big Ben 

2 kommentarer:

  1. Det er jeg helt enig i=) Vi har reist overalt med barna, og det går helt fint så lenge man husker at man har barn med=) Ser ut som dere har hatt en super Londontur=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Så fin tur! Jeg må tilbake til det museet og få med meg litt mer enn jeg gjorde. Den knertenplakaten fikk vi også se, når vi sto i en rulletrapp! :D

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!