fredag 29. november 2013

Gaupe på viltkameraet?Jeg visste ikke at vi hadde gaupe i relativ nærhet til oss, men i media i dag kan jeg lese at det har vi. Et viltkamera i Vestby har fanget opp en gaupemamma med to unger og tatt noen helt unike bilder.

Det er spennende å se hva som foregår i skogen når ingen mennesker er der, og viltkamera er en skånsom og god måte å holde oversikt over dyrelivet i et område. Her kan du lese mer om hvordan Norsk institutt for naturforsning (NINA) bruker viltkamera til å overvåke områder med blant annet gaupe. Hvem vet, kanskje en av gaupeungene vandrer i vår retning til neste år og blir å se på vårt eget viltkamera?

Bildene i dette innlegget har jeg tatt i dyreparken i Kristiansand.
Gaupa er det eneste viltlevende kattedyret i Norden. Den er svært sky og blir sjelden sett selv når den befinner seg i områder nært mennesker som gaupa i Vestby. Dyret blir fra 80 til 130 cm langt og har i tillegg en hale som er 11-25 cm lang - relativt kort til kattedyr å være. Voksne individer veier som regel mellom 13 og 26 kilo, men det er også rapportert om gauper som veier over 30 kilo. Dyret både klatrer og svømmer godt og det trenger stor plass. Voksne gauper hevder revir og lever solitært (alene). Gaupa jakter i hovedsak på natten. I vill tilstand blir gaupa 10-12 år gammel. (Kilde: Wikipedia)

1 kommentar:

  1. Spennende! Kan bli gøy å sjekke viltkameraet ditt fremover, skjønner jeg. Flotte bilder du har tatt :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!