mandag 9. juni 2014

Sommeridyll og kaniner på Svartskog kolonialEn av dagene i pinsen tok vi turen til Svartskog i Oppegård utenfor Oslo, og til Svartskog kolonial. I tillegg til dagligvarer serverer kolonialen også mat i den fantastiske hagen der man nesten kan tro at man har reist femti år tilbake i tid. I uthuset selges brukte klær og møbler og bak kafebordene vokser det økologiske urter. Is og nystekte kanelboller sto på menyen vår, og deretter en hel masse kosing med kaninene.

Huset ble bygget i 1916 og tidligere har det både vært landhandel, telefonsentral og postkontor her. I 1988 var det kroken på døra da kolonialen måtte legge ned etter konkurranse fra større butikker. Butikken holdt stengt helt frem til 2011 da en familie bestemte seg for å kjøpe huset og gjenåpne kolonialen. De har som mål å være et samlingssted for lokalbefolkningen og et utfartssted for oss andre, og ut fra antallet besøkende de gangene vi har vært på besøk ser det ut som de har klart det. Vi håper kolonialen forblir åpen i mange, mange år til.

Rett nedi veien ligger Roald Amundsens hjem og Kyststien og flere badeplasser, som også kan anbefales hvis man tar turen til området.


Vi var ikke de eneste gjestene. 

Løvetann er populært. 

Så søt! 


I hagen finnes både hoppestokker, kubb-spill og god plass til å leke. 

1 kommentar:

  1. Det hørtes ut som en veldig koselig utflukt. Så artig at det finnes slike steder. Råsøte kaniner=) Vibeke

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!