lørdag 30. mars 2013

Påskehareboller



Vi har kommet hjem fra Kristiansand og nyter deilig hjemmepåske i et stille nabolag. Forleden dag bakte vi boller med påskevri.
 
Serveres med smør, pålegg eller rett i hånda naturell. Kan også puttes i sekken og spises på tur.
 
Uglemammas bolleoppskrift
 
1 kg hvetemel
5 dl helmelk
1 pakke fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
150 gram sukker
1/2 ts salt
2 egg
170 gram smør
1/2 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en stor bakebolle.Smelt smøret og tilsett melken. Varm til blandingen når ca 35 grader og tilsett eventuell fersk gjær. Hell det våte i det tørre og elt godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig. Forhev deigen i 1 time, trill ut eggeformede boller i ønsket størrelse (jeg får rundt 30 stykker) og la de heve 30 minutter til. Pensle med egg eller melk og klipp hakk til ører rett før du setter dem i ovnen. Det aller beste resultatet fikk jeg da jeg klippet ørene tre-fire minutter inn i steketiden uten å ta de ut av ovnen, men det krever litt fingerferdigheter og ikke minst forsiktighet! Stek midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter eller til de er lysebrune. Avkjøles på rist.
 
 
 

1 kommentar:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!