mandag 5. mai 2014

Island dag 5 og 6Det regner visstnok ofte på Island, men hittil har vi bare hatt en dag med regn. Da dro vi først til familieparken som ligger i Laugardalur i sentrum. Der var det både små karuseller og en hel del lokale dyrearter, men vi trivdes ikke. Det så ikke ut som dyrene trivdes heller, jeg har fortsatt vondt av de fire selene som delte et bittelite badekar og lå deprimert helt stille på bunnen. Triste greier. Ungene fikk ri på islandshester, et par runder i en bitteliten innhegning. Neste gang vi kommer til Island er lillesøster stor nok til å være med på skikkelig ridetur i flere timer, det gleder vi oss til!

Deretter gikk turen til Laugardalslaug - et utendørs badeanlegg som anbefales på det varmeste. Bokstavelig talt. Selv om det regnet og regnet var vi varme i vannet, og etter en omgang med heitu pottir - badestamper på 38, 40, 42 og 44 grader ble det nesten for varmt, selv over vann. Ingen hadde lyst å dra da det nærmet seg kveld.


Fjellet koker i området rundt Hveragerdi. 

Dagen etter var vi klare for enda en roadtrip. Skyene lå tunge på morgenen men de lettet snart. Turen gikk mot Vik, langs Islands eneste motorvei - N1. På veien stoppet vi flere steder. Både Seljalandsfoss og Skogafoss var mektige - og som med alt på Island kommer man tett inntil og helt nært attraksjonene. Seljalandsfoss kunne vi til og med gå bak! De færreste har vel glemt da store deler av verden ble askefast i 2010. Ved Thorvaldseyri fant vi et besøkssenter hvor vi kunne se en av gårdene som ble hardest rammet av utbruddet til Eyjafjallajökull. Bilder og souvenirer - til og med aske fra utbruddet, men best av alt var filmen de viser fra gården før, under og etter utbruddet. For ungene ble omfanget og alvorligheten av et vulkanutbrudd tydelig, og det var rart å tenke på at det for nøyaktig fire år siden lå tykke lag med aske akkurat der vi sto.


Bak Seljelandsfossen. 


Det fineste på turen var likevel området Dyrholaey helt sør på Island. Svære steinformasjoner ute i havet, klippen med det karakteristiske hullet, svarte strender, store bølger, fugleliv og runde fine steiner. Den som bare kunne tatt med seg et tilhengerlass hjem!


Utsikt mot Vik. 

Steingal! 

Her kunne vi vært en hel dag. 


Det er en grunn til at de ber besøkende passe seg for bølgene. Vi gikk litt for nært og fikk oss en skikkelig uplanlagt dusj.
Akkurat på dette bildet har mannen full kontroll. 

Det sies at et fly har flydd gjennom denne åpningen. 

Svarte sandstrender. 

Skogafoss. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!