fredag 2. mai 2014

Island dag 3

Den blå lagune. 


Landskap 1


Landskap 2

Dag 3 på Island startet i den blå lagune. Vi var forberedt på at det var en turistfelle, men ble positivt overrasket. Knallblått varmt vann i kjølig luft og med lava på alle kanter er absolutt verdt et besøk. Tips om å ha balsam i håret under badingen for å forhindre supertørt hår ble fulgt - og tips om å passe godt på håndduken sin må huskes til neste gang. 

Landskapet i de områdene vi har kjørt i til nå på Island gjør alle sitt beste for å være utenomjordiske på hver sin veldig forskjellige måte. Alt fra store lavasteiner dekket av grønne store moseputer og høye topper til små sorte steiner og grå lav så langt øyet kan se. Da vi spontan-kjørte inn en nesten usynlig vei på tur til fyrtårnet ved Reykjanes fant vi helt sorte lava-klipper og svære bølger med skum på. Spennende! 


Veiene ligger ofte skjermet fra havet, så det kan være lurt å ta små avstikkere der de finnes. 


Kult! 


Deretter dro vi videre til Gunnuhver - som tidligere var en geysir men som nå "bare" er en kokende gjørmekulp. Bakken rundt er full av rykende små hulrom, og legger man hånda på marken er den god og varm.


Et varmt og aktivt område ved Gunnuhver. 


Gunnuhver gjørmedam. 


Knallblått vann i rødt landskap med røyk. 


Pass på! 


Ved Reykjanesta fyr ligger Valahnukur - med utsikt til Eldøy. Jeg visste ikke at jeg hadde høydeskrekk, men her kom den hoppende frem da vi sto ytterst ute på kanten høyt oppe og så ned i bølgene. Fuglene trivdes godt der da, og vi satt lenge og så på at de lekte i vinden.


Siste stopp før Eldøy. Fuglefjell. Ikke gå lenger frem nå! 


Obligatorisk islandshest. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!