søndag 11. januar 2015

Natt i hagen

Nysnøen avslører at hagen vår ikke alltid er rolig og stille om natten. Av og til våkner vi til mange forskjellige spor, og det var grunnen til at vi satte ut viltkameraet da det ble mørket i går ettermiddag. I dag tidlig var det spennende å se hvem som har besøkt oss. På minnekortet var det åtte filmer, og disse har stukket innom i natt;


Rett etter at kameraet ble satt opp kom to rådyr innom. Her sitter vi rett innenfor vinduet og ser film, så det er nok bevegelsene våre de er opptatt av. 


Kanskje noen reiser seg innenfor vinduet? Rådyrene blir i allefall skremt og løper sin vei.


En halvtime senere er de tilbake, og da er de tre stykker.


Så kommer det en uventet gjest inn fra høyre. Han eller hun har nok stukket av hjemmefra. Han snuser masse rundt - kanskje liker dalmatinere også fuglemat?


Omtrent her oppdager jeg gjesten i hagen innenfra vinduet. Jeg forsøker å jage han vekk før han spiser opp alle meisebollene - men han var ikke så lettskremt.


Etter en liten halvtime med mye frem og tilbake forsvinner han...... og klokken kvart over ett er det tid for rådyrbesøk igjen. Akkurat her sto jeg i soveromsvinduet i andre etasje og så på dem. De var nemlig to, men det har ikke kameraet fanget opp. Jeg hørte krafsingen i snøen da de prøvde å grave seg ned til gress og solsikkefrø.Resten av natten ser ut til å ha vært rolig, selv om jeg ser noen kattespor som har tatt turen på baksiden av kameraet.

At vi faktisk har hundebesøk i hagen var oppklarende. Vi har flere ganger sett spor som vi mistenkte var hund, men de hundeeierne som bor nærmest oss har benektet den muligheten. Nattens gjest kommer nok fra et godt stykke unna, og kanskje det var han som var på ferde da fuglejuletreet ble ranet for noen år siden også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!