mandag 21. mars 2016

På grevlingjakt

Dagens påskeutflukt gikk til det gamle grevlinghiet i Ugleskogen. For flere år siden fant vi det vi trodde måtte være et hi - med mange inn- og utganger. Vi visste ikke hvem som bodde der, men gjettet på rev eller grevling. Hiet var den direkte årsaken til at viltkameraet ble innkjøpt senere på året. Det gav full uttelling og vi fikk en sniktitt på en hel grevlingfamilie med (minst) tre små og to store.

Dessverre ble grevlingfamilien borte fra hiet etter at noen (vi mistenker elgen) trampet inn taket på det vi tror må ha vært stua. Vi visste at grevlingen fortsatt bodde i nærheten fordi den stakk innom hagen på jakt etter mat ganske ofte. Både meiseboller, valnøtter og banan falt i smak.

Sent i fjor høst stakk vi innom hiplassen igjen, og der hadde det skjed ting. Et stort nytt hull var blitt gravd og flere av de andre var gjort større. For to uker siden kom årets første grevling på besøk til hagen i nitida på kvelden og det var signalet vårt. Vi må jo finne ut om de har flyttet tilbake! I dag satte vi opp kamera der nede og nå krysser vi fingrene for at vi får noen fulltreffere og at flere grevlingbabyer viser seg. 

Hele historien om hiet finner du her. Alle grevlingpostene er samlet i kategorien grevling, og vil du se alle dyrene vi har fangeegent med viltkameraet har det også en kategori.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!