torsdag 1. november 2012

Rovdyrbesøk


Vi har ikke katt selv, men det betyr ikke at hagen slipper unna besøk av opptil flere firbeinte mjauende rovdyr. Dette har vi tatt hensyn til når vi har hengt opp mat til fuglene og satt frem nøtter til andre små dyr. Vi ønsker ikke å lage en foringsstasjon for kattene. 

De fleste av nabolagets katter vet at de jages vekk fra vår hage umiddelbart når de blir oppdaget, men jeg har lenge hatt en mistanke om at de tar seg sine friheter både på dagtid og om natten. Forleden dag fikk jeg det bekreftet, da denne lodne fyren kom snikende og så seg forsiktig rundt. Han satte seg ned og så mot inngangen til Morten og Mina Skogmus og kameraten deres. Morten stakk hodet sitt ut etter at katten motvillig hadde avsluttet jakten og forlatt hagen, men de to andre har jeg ikke sett på noen dager. Jeg antar at katten har gjort det katter gjør, og regulert musebestanden slik at vi i allefall ikke trenger bekymre oss for at de skal formere seg og bli plagsomme.

Nå håper jeg den kan la Morten være i fred!

3 kommentarer:

 1. Mus kan absolutt være kjempesøte! Men, jeg ville nok foretrekke at de ikke var i hagen jeg da, ettersom jeg har opplevd mus inne i hus, og det er atlså ikke like koselig (hehe, mannen måtte komme og hente meg fra ei hytte jeg var alene på engang fordi musen trasket rundt føttene mine...om natten....)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også opplevd mus inne da jeg bodde et annet sted, og befant meg plutselig og klisjefylt nok plutselig oppe på en stol. Av en eller annen grunn bekymrer meg ikke for mus inne her vi bor nå - det ser ikke ut som nabokattene lar meg få beholde mus ute heller.

   Slett
 2. Katter kan være ganske irriterende, egentlig. Jeg har katt selv, men syns det er altfor mange katter som jakter på fugl, smågnagere - og flaggermus. Båndtvang burde vurderes. Men jeg elsker katten min, ja. :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!