søndag 10. februar 2013

X-faktor blomsterutgaven 2013 - Rosa!Anne på Moseplassen oppfordrer alle til å vise frem sin rosa favorittblomst. Jeg drømmer meg gjerne tilbake til da hagen var full av farger, og gleder meg enda mer til våren etter å ha sett gjennom mappe på mappe med blomster. Min rosa favoritt fra hageåret 2012 er definitivt revebjellen. Den lille knøtteplanten gartneren lovet meg at tålte skygge viste seg å bli to meter høy og stortrives på hagens vanskeligste sted med skygge hele dagen og hard og dårlig jord. Der blomstret den faktisk i nesten tre måneder i strekk.

Det var ikke bare jeg som nøt synet av denne kjempen. Flere av naboene var innom for å beundre den, humlene summet ut og inn konstant og maurene storkoste seg. At revebjelle regnes som ugress for noen spiller ingen rolle for meg. Jeg håper bare det betyr at den har frøsådd seg i mengder sånn at naboene kan få en hver i 2013.

4 kommentarer:

 1. Det är en fantastisk blomma, den kommer att sprida sig men den blommar andra året så resa inte bort plantorna.
  Ha en fin söndag
  Kram Meta

  SvarSlett
 2. Revebjeller er en av mine favoritter også og jeg har mange i hagen i forskjellige nyanser. De frösår seg histen og pisten så du har sikkert massevis av små "revebjellebabyer" neste år selv om du kanskje får vente et år til på at de blomstrer.
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 3. Skønt billede af en pragtfuld plante, som jeg også har i store mængder i min have :)
  Lykke til med kandidaten. Fortsat rigtig god søndag.

  SvarSlett
 4. Revebjeller er geniale, trassige rakkere :D
  Eneste er at de ikke er så flittige til å så seg om det blir for karrig og tørt, men det løser du lett ved å drysse noen frø ned i et bed eller en potte, og så flytte småplantene dit du vil ha de.

  Hyggelig at du er med på konkurranse!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!