Pannekaker er superenkel turmat som krever lite av utstyr i sekken. Det er godt både til frokost, lunsj, middag eller kvelds og kan spises med søtt tilbehør som sukker og syltetøy eller med grovere mel i røren og bacon på toppen. Pannekakerøren lages før dere drar og helles oppi en flaske. Har du en trakt går det enklere. Ha smør til steking i en boks og ta med ønsket pålegg. Tar du med en stekespade går stekingen lettere, men glemmer du den kan en pinne gjøre nytten.
Dette er vår pannekakeoppskrift;
6 egg
5 dl mel (gjerne halvt om halvt grovt og fint)
1 ts salt
7 dl melk
50 gram smeltet smør
Sukker hvis ønskelig
Litt vaniljepulver hvis pannekakene skal være søte
Varm pannen og smelt smøret. Dersom vi lager baconpannekaker har jeg baconet i først og så røren over når baconet har fått farge. |
Hell i røre. Prøv deg frem, men jeg synes det er enklere å få til tynne pannekaker på stormkjøkken. |
Vær forsiktig og hold små barn unna flammen på stormkjøkkenet som plutselig kan være større enn forventet. |
Ta på ønsket pålegg. |
Sukker kan selvfølgelig også oppbevares i en boks, men vi liker best å ta med uglesukkerbøssa vår. En teipbit over hullene gjør at det ikke blir søl i sekken. |
Maten er servert! |
Mmm, dette så godt ut!
SvarSlettFlott tips:)
Koselig, får lyst til å helle krympemiddel over barna, så jeg kan ta de med på tur og lage pannekaker til dem! Og da skulle jeg hatt sånn uglesukkerbøsse, jeg også. :)
SvarSlett