søndag 26. januar 2014

DIY strikkeoppskrift: UglepulsvarmereDette mønsteret til pulsvarmere med ugler har jeg laget selv og det ble første gang publisert i Epla sin andre julebok. Mange har bedt om at jeg legger det ut på bloggen også. Vil du gjerne ha et par men ikke er så glad i å strikke finner du ferdigstrikkede uglepulsvarmere i ulike farger på Eplabutikken min. De sølvfargede maskemarkørene med ugler som du ser på bildene får du også kjøpt der.

Pulsvarmere med flettede ugler


1) Legg opp 30 masker på pinne 4. På modellen er det brukt dobbel tråd med Sandnes mini alpakka med strikkefasthet 27 m glattstrikk på pinne nr 3 = 10 cm. Alle typer garn i samme strikkefasthet kan brukes. I uglemønsteret er det lagt til en tynn glittertråd. Jeg brukte 40 gram garn til sammen.
2) Strikk 3 cm perlestrikk slik; Første omgang 1 rett (r) og en vrang (vr) hele omgangen. Snu arbeidet og strikk de neste omgangene rett over vrang og vrang over rett.
3) Merk av de midterste 12 maskene med tråd eller markører i hver ende.
4) Strikk deretter mønsteret slik; 9 masker perlestrikk , 12 masker mønster og 9 masker perlestrikk. Bruk gjerne en omgangsteller når du strikker mønsteret. 
5) Når mønsteret er ferdig klipper du av og fester sølvtråden. Fjern markørene.
6) Strikk 3 cm perlestrikk.
7) Fell av og fest tråder. Sy på øyne og sy sammen kortsidene.

Mønster:
- 1.og 2. omg. 2r – 8 vr – 2r
- 3.omg. 2vr – 8r – 2 vr
- 4.omg. 2r – 8vr – 2r
- 5.omg. 2vr – flett A+B – 2vr
- 6.omg 2r – 8vr – 2r
- 7.omg 2vr – 8 r – 2vr
- 8.-11.omg (som 6. og 7. omg.)
- 12.omg 2r – 2vr – 2r
- 13.omg 2vr – flett A+B – 2vr
- 14.-18 omg (som 6.og 7.omg.)
- 19.omg. 2 vr – flett A+B – 2vr
- 20.omg 2r – 8 vr – 2r

Fletting:
A: Ta to masker av og hold dem bak arbeidet på en hjelpepinne. Strikk de neste to maskene og deretter de to fra hjelpepinnen.
B: Ta to masker av og hold dem foran arbeidet på en hjelpepinne. Strikk de neste to maskene og deretter de to fra hjelpepinnen.

Tips:
- Knapper og paljetter kan også brukes til øyne.
- Strikker du med to tråder i ulik farge får du en spraglet effekt.
- Strikker du med en tråd mohair og en tråd ull blir arbeidet pusete.
- Vantene kan strikkes lengre eller kortere ved å justere antall omganger perlestrikk før og etter mønsteret.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!