tirsdag 9. oktober 2012

Småfuglene trenger vann 
 
På denne tiden av året spiser fuglene mye. De trenger energi, enten som forberedelser til å trekke sørover, eller for å legge opp fettreserver slik at de klarer vinteren i Norge. Dersom du først har startet å legge ut mat til fuglene stoler de på at du fortsetter. Da er det viktig at du sørger for å gi dem mat gjennom hele vinteren. Reiser du bort noen dager bør du få en nabo til å fylle på med mat.

Fuglene trenger også vann - og det påstås at å ha en skål med vann tilgjengelig i hagen kan øke antallet besøkende betraktelig.

Når frosten kommer blir det vanskeligere å få tak i vann. Fuglene kan spise snø for å få i seg væske, men bruker imidlertid dyrebar energi for å smelte snøen i magen. Sett gjerne ut en skål med lunkent vann. Bær inneholder også vann, og kan fryses ned på høsten og legges ut vinterstid.

Tenk på hvor du plasserer vannet. Ikke gjør det til en foringsstasjon for katter og andre rovdyr. Som med alle foringsautomater til fugler er det viktig å tenke på hygienen. Fuglene drikker ikke bare av vannet, de bader i det også. Skift vannet jevnlig og sørg for at skålen er ren. På den måten forhindrer du at sykdommer sprer seg.

På bildeserien er det en blåmeis som har drikkepause.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!