onsdag 15. mai 2013

Kveldsmøte i skogen


Jeg møtte et rådyr i skogen på en kveldstur mellom regnbyger. Det sto og gresset, og var ikke i nærheten av så skvetten som tidligere møter jeg har hatt med arten. Vi så lenge på hverandre, jeg fikk til og med lov å gå noen skritt til siden for å få bedre bilder.

Etter å ha stirret litt tuslet vi hver til vårt. På bildene tror jeg at det var ei rågeit jeg møtte - både ut fra kjønnsbehåringen og mangelen på gevir. Det ser også ut som hun er midt i skifte mellom den grå vinterpelsen og den brune sommerpelsen. Rådyret har brunsttid i juli-august og ungene fødes i april-juni. Jeg er ikke trent nok til å se om denne er drektig eller har født, men  å finne en rådyrkalv i enga hadde jo virkelig vært noe!

(Rådyr i skogen er koselig. Rådyr i hagen på denne tiden av året er ikke fullt så trivelig. Dersom du er ute etter tips til hvordan man kan holde rådyrene på avstand finner du flere i dette blogginnlegget.)


2 kommentarer:

  1. Fint møte i skogen ja:) Ser ikke drektig ut, men jeg vet ikke så mye om rådyr. Tror de kalver tidlig i juni(?)på våre kanter.

    Fine bilder du fikk av den:)

    SvarSlett
  2. Åh, så nydelig. Utrolig at du fikk studere den og ta bilder uten at den løp. Heldig du! :-)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!