Ferske kanelboller på bålet. |
Fersk gjærbakst på bål er godt - og ikke er det komplisert heller. Pinnebrød lager vi ofte, men det hender at vi slår til og lager kanelsnurrer også. Jeg bruker pinnebrødoppskriften som utgangspunkt, men bruker melk i stedet for vann og tilsetter sukker i stedet for salt og annet krydder. Jeg bruker smeltet smør eller en olje uten smak for å gjøre deigen lett å arbeide med når vi har kommet ut i skogen. Da former du tynne pølser av deigen som du snurrer rundt pinnen. Ikke for tykt - da blir de ikke gjennomstekt. Før de stekes dyppes de i en pose med sukker og kanel. Vel bekomme!
Flere ideer og oppskrifter til turmat finner du her.
En pose deig og en pose med sukker og kanel. |
La bålet brenne godt ut. Det blir best boller over glørne. |
Dypp deigsnurren i blandingen før du griller bollene. |
Kan jeg få en til? |
Åhh, det hørtes veldig godt ut, og så utrolig koselig ut=) Så flinke dere er til å være på tur. Vi har også vært mye ute i dag, og det er fantastisk=) Fortsatt fin søndag til dere=) Vibeke
SvarSlett