søndag 23. mars 2014

Bålmat: Kanelsnurrer

Ferske kanelboller på bålet.


Fersk gjærbakst på bål er godt - og ikke er det komplisert heller. Pinnebrød lager vi ofte, men det hender at vi slår til og lager kanelsnurrer også. Jeg bruker pinnebrødoppskriften som utgangspunkt, men bruker melk i stedet for vann og tilsetter sukker i stedet for salt og annet krydder. Jeg bruker smeltet smør eller en olje uten smak for å gjøre deigen lett å arbeide med når vi har kommet ut i skogen. Da former du tynne pølser av deigen som du snurrer rundt pinnen. Ikke for tykt - da blir de ikke gjennomstekt. Før de stekes dyppes de i en pose med sukker og kanel. Vel bekomme!

Flere ideer og oppskrifter til turmat finner du her.


En pose deig og en pose med sukker og kanel. 


La bålet brenne godt ut. Det blir best boller over glørne. 


Dypp deigsnurren i blandingen før du griller bollene. 


Kan jeg få en til? 

1 kommentar:

  1. Åhh, det hørtes veldig godt ut, og så utrolig koselig ut=) Så flinke dere er til å være på tur. Vi har også vært mye ute i dag, og det er fantastisk=) Fortsatt fin søndag til dere=) Vibeke

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!