onsdag 24. april 2013

Minstemors markjordbær

Minstemor liker å være i hagen sammen med meg. Hun liker å hjelpe til, og vil vite hvilke blomster som kommer hvor og hvorfor jeg gjør som jeg gjør og hvorfor ulike planter liker ulike ting. I fjor hadde storebroren sin egen potte med en stor solsikke, og i år ville minstemor også gjerne ha noe helt eget i hagen.

I helgen fjernet jeg mer plen rundt pallekarmene, og i kanten var det mange små avleggere av markjordbær. De fikk jeg meg ikke til å kaste, og nå har de fått nytt liv i minstemors egen lille hage. Små markjordbærplanter egner seg fint som det første hageprosjektet til barna. De tåler røff behandling både under planting og etterpå. De er tilgjengelige og har allerede spiret, de er gratis, trives i potter, vokser fort, gir mange avleggere og resultatet kan spises. I mangel av markjordbær kan vanlige jordbærplanter eller markjordbær også brukes.
Som med all krukkehaging er det lurt å sørge for skikkelig drenering. I denne potten slo jeg inn en spiker flere ganger 2-3 cm opp fra bakken for å sørge for at regnvann og vann fra en ivrig liten hagehjelper ikke drukner plantene. Noen steiner i bunnen under jorda er også lurt. På potter som allerede har hull i bunnen er det ikke nødvendig å slå hull, men jeg foretrekker potter med selvlagde kanthull. Da renner ikke alt vann ut med en gang, noe som kommer godt med på tørre sommerdager.

1 kommentar:

  1. Det skal vi også gjøre en dag, kansje det er det vi skal gjøre i morgen.
    Tenker lillegutt blir glad for å ha sin egen krukke med markjordbær i sommer :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!