fredag 13. juli 2018

Det som blomstret i juni


Lobelia, gressløk, syrin, lavendel, rutelilje, hvite løytnanshjerter, botaniske tulipaner, stjerneskjerm, fagerfredløs, peoner, agurker og honningknoppurt er noe av det som blomstret i hagen i juni. Nå er vi langt inne i juli, og som jeg skrev i går ligger blomstringen langt foran skjema. Jeg er litt nervøs for at alt er ferdigblomstret så tidlig at høsten blir trist i hagen. Nå er georginene i full gang, og de håper jeg i allefall klarer seg til august og september!


torsdag 12. juli 2018

Sommersafting og lavendelhøsting


Det er fortsatt merkverdig varmt og tørt ute, og det merkes på flere ting i hagen. Alt blomstrer en måned for tidlig, høstplantene står i knopp og noen trær har gule blader. Blåbærene har vært modne i flere uker, dyr og fugler trekker mot huset og vannsprederen. Sommerblomstene strever med å overleve i varmen, og jordbærene ble bittesmå og sure. Stikkelsbær og rabarbra er det nok av, og sammen med det lille vi fikk av rips og bringebær samt litt blåbær fra skogen ble det sommersaft. Den blir blant annet gave til ferievannerne mine.


Lavendelen trives også i dette været, selv om blomstene varer kortere enn normalt. De tar jeg vare på når de er avblomstret, tørker og putter på glass. Noen skal bli duftposer til sengetøyet, andre er lagt i olje. Den blander jeg med sukker og får en fantastisk kroppsskrubb som gjør huden myk og minner om hagen midtvinters.