søndag 18. august 2013

Oppskrift: Stikkelsbærsorbet




Dette er første året vårt med stikkelsbær i hagen og sorbet ble mitt første forsøk på stikkelsbærdessert. Den ble stor suksess hos både store og små. Oppskriften kan tilpasses etter hvor mye bær du har tilgjengelig. Husk at det er forskjellig størrelse på ismaskiner, ender du opp med mer bærsaft enn ismaskinen rommer etter koking og siling kan du lage sorbeten i flere omganger. Selve saften kan godt lages dagen i forveien, da får den god tid til å avkjøles før du har den i ismaskinen.

Enkel stikkelsbærsorbet

Du trenger;
500 gram stikkelsbær
1 dl vann
1 dl sukker eller søtning etter smak
1 ts gelatinpulver
1/2 ts vaniljepulver
Noen blader mynte eller sitronmelisse til pynt




1) Plukk, rens og vask stikkelsbærene.
2) Kok opp vann og stikkelsbær og la det koke i noen minutter til bærene går helt i stykker.Tilsett sukker eller annen søtning og vaniljepulver og la det koke noen minutter til.
3) Ta kjelen av platen og rør inn gelatinpulveret.
4) Press bærene gjennom en finmasket sil og avkjøl blandingen i kjøleskap noen timer til den er helt kald.
5) Skru på ismaskinen og hell blandingen i. La den kjøre til ønsket konsistens og oppbevar eventuelt sorbeten i fryseren til den skal spises.

Serveres med mynte eller sitronmelisse



1 kommentar:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!