søndag 4. august 2013

Turmat: Egg og bacon til frokost



På teltturen vår natt til i går hadde vi med oss stormkjøkken. Det passet jo fint da vi våknet til lyden av torden og regnskyer i det fjerne. Frokost må man ha likevel, og mens guttene pakket sammen teltene lagde jentene frokost. Med stormkjøkken trenger vi ikke vente før matlagingen kan begynne, og vi var ferdige både å lage og spise frokosten før vi kjente den første regndråpen.

Du trenger;
Stormkjøkken og rødsprit
Litt smør til steking
Stekespade
Egg
Bacon

Kan også serveres med brød.

Husk å beregne godt med mat. Hjemme er 6 egg mer enn nok for en helgefrokost. I skogen skjedde det noe med apetitten til alle sammen og neste gang tar vi med den andre boksen med egg også.

For å være sikker på at eggene klarer seg anbefaler jeg en spesialdesignet boks i hardplast. 


Start med baconet. 


Knekk over to egg. Selv om vi hjemme liker hel plomme blir det greiest og minst sølete med knust plomme i skogen. 


Stek på begge sider - igjen for minst søl. 


Fiks ferdig frokost som kan spises uten tallerken, kniv eller gaffel.

En pakke våtservietter er forøvrig alltid greit å ha i sekken. Både til håndvask og til å tørke over stekepanne og annet
utstyr før det pakkes ned i sekken. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!